BESPLATNA ISPORUKAza porudžbine veće od 4.000 DIN

Korpa

Your Cart is Empty

Povratak u Prodavnicu

Livadski med

Livadski med potiče od raznih cvetnih vrsta koje su deo našeg regiona.

Ukus i aroma mu variraju u zavisnosti koja biljna vrsta preovlađuje u medu.

Livadski med je žućkaste do tamnocrvene boje, jačih mirisa i ukusa od bagremovog meda a slabijeg od šumskog meda. Kao i sve druge vrste meda i livadski med sadrži vitamine i minerale poreklom iz nektara u koje je pčela dodala svoje izlučevine – u prvom redu fermente i organske kiseline.

Kako se livadski med sastoji od nektara najrazličitijih biljnih vrsta, sa mnoštvo biološki aktivnih materija, ima svoju primenu u narodnoj medicini.

Služi kao pomoćno lekovito sredstvo u lečenju stomačnih, plućnih, bubrežnih oboljenja, bolesti srca i krvnih sudova.

Uzimaju ga i deca u rastu i razvoju ali i odrasli koji žele da povrate svoju fizičku i mentalnu snagu. Treba napomenuti da livadski med ima dosta jači ukus u odnosu na bagremov med, te da možda neće odgovarati maloj deci.

Zahvaljujući obilju različitog polena livadski med ima bogatu mineralnu bazu koja je prava riznica zdravlja. Svima kojima je potrebna dodatna energija nju mogu naći u našem medu.

Mnogi ga baš zbog toga koriste za lek ali treba imati u vidu da usled prisustva dosta različitog polena treba biti obazriv te ga ne preporučujemo osobama sklonim alergijama.

Korpa

Your Cart is Empty

Povratak u Prodavnicu