BESPLATNA ISPORUKAza porudžbine veće od 4.000 DIN

Korpa

Your Cart is Empty

Povratak u Prodavnicu

Matični mleč

Poznato je da su pčelinji proizvodi lekoviti i dobri za ljudsko zdravlje, čemu svedoče mnoga pozitivna iskustava u lečenju brojnih zdravstvenih problema i tegoba.

Takođe, dosta se zna i o značaju koji ovi darovi prirode imaju za preventivno održavanje zdravlja, vitalnosti i dugovečnosti ljudskog organizma. Do sada ste sigurno koristili i znate koji su sve benefiti najpoznatijih proizvoda pčela radilica – meda i propolisa, ali da li ste upoznati sa značajem i višestrukim koristima matičnog mleča?

Matični mleč je najkompletniji pčelinji proizvod, najzdravija namirnica prirodnog porekla na svetu i nije ga moguće proizvesti na veštački način.

Matični mleč je sekret alotrofnih žlezda mladih pčela radilica koji služi za ishranu matice i matičnih larvi. Ujedno, predstavlja i jedinu hranu za maticu tokom njenog života, zahvaljujući čemu ona živi i do pedeset puta duže od prosečne pčele radilice, obezbeđujući opstanak košnice.

Kao najsnažniji prirodni biostimulator i bioregenerator, matični mleč je dragoceno sredstvo za očuvanje zdravlja i ubrzanja procesa izlečenja, zbog čega je i proglašena funkcionalnom hranom.

Biološka vrednost matičnog mleča pominje se u najstarijim pisanim dokumentima nastalim pre 3000 do 5000 godina. Još od vremena Hipokrata poznata su blagotvorna svojstva matičnog mleča na ljude.

Korpa

Your Cart is Empty

Povratak u Prodavnicu