Kako dekristalizovati med?

KRISTALIZACIJA MEDA JE NORMALNA POJAVA KOJA SE DOGAĐA U SVIM VRSTAMA MEDA. Mogućnost kristalizacije je manja, što je sadržaj vode u medu veći.Gušće vrste meda zasićenije su prirodnim grožđanim šećerima i time su sklonije bržoj kristalizaciji. Bagremov med, na primer, retko stanje može da zadrži i do tri godine, dok livadski kristališe već za tri …

Kako dekristalizovati med?Više o ovome…

Pčelari za primer. Članak na portalu „Domaćinska kuća“ maj 2020

 „Rekla bih da je to bila ljubav na prvi pogled i nisam ni slutila da će se pčelarenje pretvoriti u moju strast. Često me pitaju da li je teško raditi na pčelinjaku, da li je naporno to što obilazim sajmove i pčelarske manifestacije širom Srbije. Nije mi teško, jer to je naš život i put. …

Pčelari za primer. Članak na portalu „Domaćinska kuća“ maj 2020Više o ovome…